• Altijd in de buurt
  • Morgen in huis
  • Geen bezorgkosten
7

oorsprong

De ventwegen.

Patrick Swart en Jeroen Helleman zijn als buren vanuit hun gedeelde passie voor verse groente en fruit langs
de deuren gaan venten. Zij begonnen met een kist perssinaasappelen en breidden het assortiment steeds verder uit. Omdat de vraag steeds groter werd kochten zij een ventwagen. Zo is Buurtjes ontstaan.

Patrick en Jeroen nemen een groente speciaalzaak aan de Zuiddijk in Zaandam over. Zij verkopen aardappelen, groente en fruit nu vanuit de winkel, maar blijven de oude buurtjes trouw en bezorgen hun bestelling nog dagelijks aan huis.

omslag

Door toenemende vraag vanuit diverse restaurants zijn Patrick en Jeroen zich meer gaan richten op de horeca. Richard, de broer van Patrick sluit zich aan. Met zijn ervaring in de horeca komt dit goed van pas. Het assortiment wordt uitgebreid met food en non-food producten. Aan een verhuizing naar de unieke locatie op het Food Center Amsterdam ontkomen zij niet.

Kwaliteit en service blijven het verschil maken en Buurtjes groeit uit zijn jasje. Op het Food Center Amsterdam betrekken zij een groter pand en nemen een groentesnijderij over. Vanaf nu is het ook mogelijk om op grote schaal op maat gesneden aardappelen, groente en fruit te leveren aan de horeca. De komende jaren groeit Buurtjes uit tot een bedrijf met vierendertig medewerkers.

vertrouwd verder

Het uitbreken van Corona heeft Buurtjes doen besluiten weer in te spelen op de vraag van de particulier. Buurtjes blijft leveren aan de horeca maar komt nu tevens met een mooi vers assortiment voor thuis, ook leuk om cadeau te doen en door ons bezorgd als mooi geschenk.

Wij stellen hoge eisen aan herkomst, smaak en kwaliteit, en streven een hoge mate van service na. Op deze manier willen wij werkgelegenheid blijven bieden en onze passie voortzetten.